My Nuffnang

9.30.2010

Ciptaan Tuhan adalah yg TERBAIK!!!!!


 Seringkali kita mengeluh tatkala kita mendapat musibah kan??? Seperti ;
Situasi 1 :“malasnye nk study kat library ,study kat blik lgi besstt!”

Situasi2: “huhhuhu,nape dollah sanggup tinggalkan aku?Ape salah aku?!Ape yg xde lgi kat aku”..bla,bla,bla”
n etc…
Sedarkah kita bahawa disebalik musibah itu ade hikmahnye?

 
Situasi1 : “Assalamualaikum cik adik.Boleh kenal?Rajin sye tgk awk dtg library..=)”
 
Situasi2: “Alhamdulillah sye bhgia sekarang mempunyai suami yang menyayangi dan sanggup bersusah senang bersama2. Pulak tu yg blh terima aku seadanya aku.. *wink2

Mmmm,maniskan bila kita redha..=),taw x kenape rase manis? sbb kita terima seadanya sesuatu itu,daripada kita terima secara paksa yang akan buatkan kita rase stress..

GOOD LUCK all!!!


1 comment:

aiemethyst said...

suke betul cite kak ah yang ni,. ada iklan2 lg kat..mek dah pon baru buat blog. try la tgk aiemethyst.blogspot.com